Kuluttajatuotteissa voidaan käyttää erikoistekniikoita

Joskus etiketeiltä vaaditaan erityisiä ominaisuuksia. Laki voi esimerkiksi edellyttää tiettyjen tietojen tai tekstien painamista tai useampaa kielivaihtoehtoa, jolloin tavallisen etiketin pinta ei riitä kaikkeen informaatioon. Etenkin lääke- ja kosmetiikkateollisuudessa käytetään monisivuisia etikettejä, jolloin pieneen tilaan saadaan jopa kymmenien sivujen edestä tietoja. Etikettien on myös kestettävä erilaisia olosuhteita kuljetuksen, säilytyksen ja käytön aikana. Meidän tulee myös tietää liuottimia tai lääkkeitä sisältävän pullon valmistusmateriaali ja siihen täytettävä aine, jotta osaamme valita oikean etikettimateriaalin.


Tarvitseeko etikettiisi mahtua paljon tietoa?

Kaksi- tai kolmesivuiseen etikettiin mahtuu paljon tietoa ilman, että etiketin myyvä ulkonäkö häiriintyy.  Teemme monisivuiset etiketit liittämällä kaksi tai kolme etikettiä yhteen, jolloin välilehdet voidaan avata ja sulkea uudelleen. Vihkomaisessa etiketissä voi puolestaan olla jopa 40 sivua.

Valmistamme kestäviä etikettejä

Etiketin valmistuksessa voidaan huomioida olosuhteet, joissa sitä kuljetetaan, säilötään ja käytetään. Avullamme etiketti kestää koko tuotteesi käyttöiän. Esimerkiksi shampoopullojen etikettien on siedettävä kosteutta ja hammastahnatuubin etiketti ei voi kärsiä puristelusta. Ulkona säilytettävien tuotteiden etiketit tehdään kestämään lämpötilavaihteluita ja auringonvaloa. Näyteikkunoissa pitkään säilytettävien tuotteiden etiketit eivät haalistu, kun valitsemme oikeat painovärit.

Liimallakin on merkitystä

Pullon sisältö vaikuttaa siihen, minkä liiman valitsemme etiketin kiinnitykseen. Liiman täytyy myös soveltua olosuhteisiin, jossa etiketti kiinnitetään. Esimerkiksi pakastettuihin tuotteisiin kiinnitettävät etiketit vaativat oikean liiman tarttuakseen.

Liuotusaineella kuten autojen pesunesteellä täytetystä muovipullosta saattaa tihkua läpi mikroskooppisen pieniä määriä sisältöä. Se voi kuitenkin riittää liuottamaan etiketin liima-aineen. Siksi valitsemme aina oikean liiman tuotteen mukaan.

Lataa Nordic Labelin Edustavat etiketit -opaskirja

Lataa esite >

Heräsikö kysyttävää?

Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme on sinuun heti yhteydessä. Mietitään yhdessä sinulle sopivimmat painoratkaisut.