Nordic Label on hiilineutraali etiketti- ja tarrapaino

13.04.2021

Suomen johtavana etiketti- ja tarrapainona haluamme Nordic Labelilla vahvistaa asemaamme vastuullisena painoalan toimijana. Pitkäjänteisten hiilijalanjäljen pienentämistoimien lisäksi kompensoimme jäljelle jäävän oman toiminnan hiilidioksidipäästöt.

Olemme jo usean vuoden ajan tehneet määrätietoisesti töitä yrityksen hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Vuonna 2019 siirryimme käyttämään alkuperävarmennettua uusiutuvaa sähköenergiaa. Vuonna 2020 teimme merkittäviä uudistuksia kiinteistömme lämmitysjärjestelmään sekä ilmastointiin. Tämän lisäksi olemme tehostaneet raaka-ainevirtoja maksimoiden uusiokäytön ja kierrätyksen. Käytämme vain ympäristötietoisia tavarantoimittajia arvoketjussamme.

Yli 80% vähemmän hiilidioksidipäästöjä

Kaikkien tehtyjen toimenpiteiden seurauksena GHG protokollan scope 1 ja 2 mukaiset oman toimintamme hiilidioksidipäästöt ovat pienentyneet yli 80% viimeisten 3 vuoden aikana. Jäljelle jäävä osuus koostuu lähinnä kiinteistön lämmityksestä ja nämä päästöt (n. 180 CO2 tonnia/a) olemme kompensoineet Verra-sertifioituun sademetsien suojeluhankkeeseen Perussa. Kompensointihankkeeseen ovat osallistuneet myös Tilgmann konserniin kuuluvat Data Print Oü ja Estonian Label House Oü .”Tilgmann konserni on tehnyt hienoa työtä päästöjen pienentämisen ja hallinnan suhteen jo useamman vuoden ajan. Loppujen päästöjen kompensointi Verra-sertifioituun projektiin on hieno toimi päästöjen hyvittämiseksi.” toteaa kompensaation välittäneen Reforest Finland Oy:n toimitusjohtaja Atte Borgenström.

Hiilijalanjäljen laskenta

Hiilijalanjäljen laskenta tapahtuu Greenhouse Gas Protocol (GHG) -raportointistandardin mukaan. GHG on maailmanlaajuinen standardi hiilijalanjäljen laskentaan. Hiililaskennassa ja -raportoinnissa käytetään Scope -luokittelua.

 

”Voimme ylpeänä todeta, että olemme Suomen ensimmäinen
hiilineutraali etiketti- ja tarrapaino.”

”Etsimme jatkuvasti uusia ja tehokkaampia tapoja pienentää vaikutustamme ympäristöön. Samalla autamme asiakkaitamme pääsemään heidän omiin kestävän kehityksen tavoitteisiinsa”, toteaa Nordic Label Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Heikki Kotala.

 

Nordic Label valmistaa korkealaatuisia etikettejä ja tarroja flekso-, offset- ja digipainoilla muun muassa elintarvike- ja juomateollisuuteen, metsä- ja elektroniikkateollisuuteen, teknokemianteollisuuteen sekä logistiikkaan.

 

Lisätiedot:

Heikki Kotala, myynti- ja markkinointijohtaja, Nordic Label Oy (tel. 040-50 735 16)
Atte Borgenström, toimitusjohtaja, Reforest Finland Oy, (tel. 040-45 076 60)


 

Lataa Nordic Labelin Edustavat etiketit -opaskirja

Lataa esite >


    Heräsikö kysyttävää?

    Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme on sinuun heti yhteydessä. Mietitään yhdessä sinulle sopivimmat painoratkaisut.