Etiketin hiilijalanjälki ja elinkaarianalyysi

 

Etiketin hiilijalanjäljen voi laskea

 

Hiilijalanjäljen laskenta tapahtuu Greenhouse Gas Protocol (GHG) -raportointistandardin mukaan. GHG on maailmanlaajuinen standardi hiilijalanjäljen laskentaan. Hiililaskennassa ja -raportoinnissa käytetään Scope -luokittelua. GHG protokollan mukaiset oman toimintamme hiilidioksidipäästöt ovat pienentyneet yli 80% viimeisten 3 vuoden aikana. Kompensoituamme loput voimme ylpeänä todeta, että olemme Suomen ensimmäinen hiilineutraali etiketti- ja tarrapaino.

Elinkaarianalyysi ja 3R-viitekehys auttavat löytämään konkreettisia toimenpiteitä, joilla saavutetaan kustannustehokkaasti merkittävää hiilidioksidipäästöjen vähentämispotentiaalia.

Huomioimme ympäristövaikutukset tuotekehityksessä, materiaalien valinnassa, tuotannossa sekä muissa toiminnoissa. Käytämme tuotannossamme vain alkuperävarmennettua GO-sertifioitua sähköä, joka on tuotettu uusituvalla energialla.Uusiutuva sähköenergia logo

Osana vastuullisuustyötämme valitsemme ympäristötietoisia ja luotettavia värien, lakkojen ja tarramateriaalien toimittajia. Emme käytä painovärejä, jotka pohjautuvat kemiallisiin liuottimiin tai raskasmetalleihin.

Lähetämme värijätteen, painolaatat ja muut jätemateriaalit asianmukaisesti hävitettäviksi tai kierrätykseen sekä kierrätämme prosessiemme raaka-ainesivuvirrat tehokkaasti uusiokäyttöön.

 

”Etsimme jatkuvasti uusia ja tehokkaampia tapoja pienentää vaikutustamme ympäristöön. Samalla autamme asiakkaitamme pääsemään heidän omiin kestävän kehityksen tavoitteisiinsa”

Heräsikö kysyttävää?

Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme on sinuun heti yhteydessä. Mietitään yhdessä sinulle sopivimmat painoratkaisut.