Oikein valittu etiketti helpottaa pakkauksen kierrätystä

13.02.2020

Kestävä kehitys ja 3R-viitekehys (Recycle, Replace, Reduce) näkyvät myös etikettien valmistuksessa.

– Vuoden alusta markkinoille on tullut sataprosenttisesti kierrätyskuidusta valmistettua märkäliimaetiketteihin soveltuvaa paperia, myös kierrätysmuovisia tarraetikettejä ja puupohjaisia synteettisiä tarralaminaatteja on saatavilla. Tarraetiketin taustapaperit voidaan kierrättää uudeksi taustapaperiksi tai pehmopaperiksi, kertoo Nordic Label Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Heikki Kotala.

Joskus voi olla tarkoituksenmukaista korvata muovietiketti paperisella – tai päinvastoin. Kun etiketti on samaa muovia kuin itse pakkaus, on sen lajittelu ja uusiokäyttö helpompaa. Merkittävä osa paperisista etikettimateriaaleista on FSC-sertifioituja. Lisäksi valittavana on paperietikettimateriaaleja, joiden hiilijalanjälki oleellisesti pienempi kuin perinteisillä paperietiketeillä.

– 3R-viitekehys antaa hyvän lähtökohdan ideoida konkreettisia toimia kestävän kehityksen tiellä. Selvitämme asiakkaan kanssa yhdessä, miten kestävää kehitystä edistetään heidän toiminnassaan. Sen jälkeen mietitään, millainen etiketöintiratkaisu voisi parhaiten tukea yritystason tavoitteiden saavuttamista, Heikki Kotala sanoo.

Etiketti on olennainen osa pakkausta

Toinen trendi näyttää olevan se, että etikettien koko kasvaa. Painopinta-alan lisääntyminen mahdollistaa enemmän brändi- ja tuotetietoa pakkaukseen. Kun etiketti kiertää tuotteen ympäri, kaupan hyllyllä päällekkäin pinotuissa pakkauksissa brändi näkyy myös sivusuuntaan.

Etikettiin voidaan painaa vaihtuvaa dataa niin että jokainen etiketti on uniikki. Esimerkkinä QR-koodit, joilla ohjataan kuluttajia brändimainonnan sisältöihin. Uniikeilla merkinnöillä voidaan myös jäljittää tuotteita läpi logistiikkaketjun.

Nordic Label Oy on Suomen johtava elintarvike-, juoma- ja teknokemianteollisuuden sekä logistiikan etikettien painotalo, joka valmistaa yli kolme miljardia etikettiä vuodessa.

 

Nordic Label kestävän kehityksen viitekehys – 3R

 

 

Lataa Nordic Labelin Edustavat etiketit -opaskirja

Lataa esite >


    Heräsikö kysyttävää?

    Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme on sinuun heti yhteydessä. Mietitään yhdessä sinulle sopivimmat painoratkaisut.